Így öltözködjön, ha bálba megy

Bizony nagy bajban lehet most az, aki először kapott életében meghívót kiöltözős bálba, és éppen ezért tanácstalan abban, hogy mit kell felvennie. Szmokingot vagy sima öltönyt? Esetleg frakkot? Azt is jól tudjuk, hogy a fővárosban élő urak sokkal jobban el vannak kényeztetve ilyen téren, mint a vidéken élők, hiszen Budapesten sokkal több az elegáns férfi öltözetet kínáló üzlet. Ne essen kétségbe semmiképp, kattintson erre a dress code bejegyzésre, ahol részletesen leírják, hogy mit takar a báli öltözködési etikett férfiaknak.

Miután kiokosította magát az elméleti tudással, nézzük, hogy a HEILEMANN Öltönyházba betérve milyen nélkülözhetetlen férfi báli öltözékeket és azokhoz illő kiegészítőket talál meg. A Magyarországon rendezett bálok esetében túlnyomórészt black tie öltözetet kérnek a szervezők, ami annyit jelent, hogy a hölgyeknek hosszú estélyi ruhában, az uraknak szmokingban kell megjelenniük. Ha kétségei adódnának, hogy hol vásárolhat szmokingot Budapesten, akkor érdemes szétnéznie a HEILEMANN szmokingjai között. A másik leggyakoribb dress code a white tie, amely annyit jelent, hogy az uraknak frakk ruhát kell viselniük a bálon. A dress code-ok alapján már tudja, hogy szmokingot, frakkot vagy zsakettet kell viselnie, de azt biztos nem tudja, hogy ezeket még tovább lehet turbózni különböző kellékekkel. Például a szmoking alá is felvehető ceremónia mellény szett, a mellényhez illeszkedő nyakkendővel és díszzsebkendővel.

Kék, bordó, akár zöld színekben is vásárolhat szmokingot

Nem csak az üzleti, de a ceremoniális öltözetben is variálhatóak nyakkendő tekintetében a színek, az anyagok és a minták. Amennyiben a megszokottól eltérőre vágyik, válasszon csokornyakkendőt! Rendkívül szép fényes anyagú, ünnepélyes hatású, vagy akár bársony anyagú  nyakkendők és csokornyakkendők vannak a HEILEMANN Öltönyházban, melyeknek köszönhetően minden szem önre szegeződik majd a bálban.
Mandzsettát a legtöbb férfi csak különleges alkalmakra hord, hiszen ezt az ékszert tudni kell viselni. Egy télűző bál pedig igazán tökéletes lehetőség a viselésére.  Nem csak gyakorlati célja van, de remekül feldobhatja a férfi viseletet, ha pédául egy színes vagy csillogó kővel ellátott mandzsetta gombot választ magának. Az öltönyházban szín, forma és anyag alapján is választhat mandzsettát.
Amikor férfi ünnepélyes viseletről beszélünk, akkor a cipő és öv kérdése mellett sem szabad elmenni. Fontos szabály, hogy a szmoking mellé lakkcipő dukál.  A HEILEMANN Öltönyházban széles cipő és öv választék várja a kedves urakat, olyan darabokkal, melyek nem csak szépek, de kényelmesek is. Pontosan azért, hogy az első farsangi bálja ne egy szorító cipő miatt kerüljön veszélybe.

A HEILEMANN Öltönyházban azoknak is segítenek, akiknek már csak a tökéletes férfi ing megtalálása van hátra. Olyan ismert ingmárkák találhatóak meg nálunk, mint a német Venti, amely klasszikus, letisztult inget készít magas minőségben, sok év tapasztalattal a háta mögött. Nem biztos, hogy gondolná, de a Venti egyes esküvői ingjei kiválóan megfelelnek egy báli alkalomra is. A Casamoda német márka különlegessége, hogy több paraméterben is nagy a mozgástér és a lehetőség: választhat például széles nyakat vagy vékony, comfort, modern és slim fit fazont, valamint az ujjak is variálhatóak. Az Olymp márka esetén pedig kérheti, hogy szabják önre, így az ing egy örök darab marad, amelyet máskor is felvehet.

Ha az öltöny nem elég – WILVORST szmoking bordó spanyol övvel

Ha még mindig bizonytalan abban, hogy mit viseljen a közelgő bálon, vagy nincs meg minden kelléke akkor ne habozzon, jelentkezzen be a HEILEMANN Öltönyházba!

Szakértő eladók mindenben készséggel állnak rendelkezésére!