Mi a különbség a frakk, a zsakett és a szmoking között?

Frakk

A férfi divat legjobbja. 
Esküvőkre, bálokra elegáns viselet. Elöl rövid, hátul “fecskefarokban” végződik. A kétsoros kabát, nem szokták begombolni. A frakk ruha kötelező kiegészítője a mélyen kivágott, fehér piqué – mellény, a rejtett gombolású frakk ing és csokornyakkendő, ami illik hozzá. A kabát szárnyaira nem illik ráülni. A cilinder másik formája a klakk, ami összelapítható, rugós, báli cilinder.

Szmoking

A meghatározás szerint: tökéletes viselet a 15:00 óra utáni társasági eseményeken. Vagyis komolyzenei rendezvényeken, operában, táncos összejöveteleken, hivatalos fogadásokon és esküvőn is. A klasszikus szmoking fekete, sálgalléros, mely selyemmel borított, egysoros gombolású. A hozzá illő ing legyen fehér, vagy krémszínű, visszahajtott gallérral. A szmoking színéhez passzoló nadrág mindkét oldalát csík díszíti. Elengedhetetlen kiegészítője a viseletnek az ezüst mandzsettagomb.

Zsakett

Hasonló fazonú, mint a frakk. A különbség az, hogy az elől lévő rövid rész, hátra megy lekerekítve és hosszan végződik. Esküvők, főként a vőlegény viselete. A kabáthoz csíkos nadrág, szürke mellény, galléros ing és ezüstszürke nyakkendő való.